חיזוק מבנים ישנים

בפרויקטים של חיזוק או שימור מבנים ישנים, מציעים ביצוע פעולות שונות לצורך שיקום המבנים הישנים. על מנת להפוך אותם לבטיחותיים עבור הדיירים כמו גם עבור עוברי אורח שחולפים במקום.

חיזוק ושימור מבנים ישנים

ישראל יושבת במיקום בעייתי מבחינה גאוגרפית. נוסיף לזה את העובדה שלכל מבנה ישנה נטייה לצבור בלאי. אם זה בעקבות נזקי מזג האוויר ואם זה סתם כך נזקים שמצטברים עם הזמן. הרי שהמבנים שנבנו בשנים שלפני קום המדינה (וגם עשרים שנה אחר כך) לא באמת מסוגלים לשרוד במצבי קיצון כמו רעידות אדמה.

המבנים הללו לא נבנו בצורה המתאימה להתמודדות עם נזקים שונים שעלולים להיגרם בעקבות רעידות אדמה ואסונות טבע.

איך תדעו שהמבנה זקוק לחיזוק?

מדינת ישראל חוקקה חוקים שונים אשר מטרתם היא טיפול ותיקון ליקויים שקיימים במבנים הישנים. שעלולים לקרוס במקרים של רעידות אדמה.

במקביל נחקקו חוקים הקובעים כי, כל עירייה או רשות מקומית חייבים לשים לב ולהיות עם אצבע על הדופק בכל מה שקשור במבנים ישנים הדורשים חיזוק מבנים.

מסיבה זו מבצעים מהנדסים מטעם העירייה בקרה אחר המבנים הישנים בעירם. על מנת לבדוק אם מדובר במבנה שהוא עדיין ראוי למגורים. אם מתברר כי מבנה מסוים זקוק לחיזוק. מטילה העירייה צווים על מבנים ברמות סיכון, והיא אף מוציאה מכתבים לבעלי המבנים הללו על מנת שהם יטפלו בבעיות ובליקויים. המבנה נשאר מוגדר מבנה מסוכן עד שהתהליך מתבצע בפועל.

השיטות לחיזוק מבנים

ענף הבנייה המתפתח הוביל לכך שיש היום כמה וכמה שיטות מודרניות שנועדו כולם לחיזוק מבנים.

  • תוספת בנייה – אחת הדרכים המקובלת כיום במסגרת פרויקטים של תמ"א 38, היא הוספה של חדרי ממ"ד לכל הבניין. הממ"דים אמורים להיות ממוקמים אחד מעל השני ואלו מסייעים בייצוב ובחיזוק העמידות של המבנה. ניתן לחזק את הבניין גם באמצעות הוספת שטח לדירות והרחבה שלהן.
  • עיבוי עמודים – העמודים המחזיקים את המבנים חשופים אף הם לבלאי. בכדי שהבניין יהיה חזק ויציב, יש לטפל בעמודים. עיבוי העמודים יעניק להם את החיזוק הנדרש והודות לכך הם יהיו מסוגלים לשאת את העומסים ואף יהיו עמידים יותר.
  • סיבי פחמן – כיום מקובל מאוד לחזק מבנים שונים בעזרת סיבי פחמן. מדובר ביריעות אותם אפשר לשלב בתוך קירות או עמודים של המבנה ובכך להעניק להם את החיזוק הנדרש. מדובר בחומר שהוא קל משקל והוא גם מתאפיין במקדם התפשטות תרמית נמוכה.

סיבי הפחמן לא יורגשו כלל לאחר ביצוע העבודה. כך שאם מדובר לדוגמא בחיזוק תקרה, התקרה לא תוסיף נפח בעקבות החיזוק. הדבר נכון למעשה לכל אזור הדורש חיזוק.

  • שיטות נוספות – ישנם אמצעים נוספים אשר בהם נעשה שימוש לצורך חיזוק המבנה הישן. כמו לדוגמא הוספה של מסגרות בטון או פלדה, הזרקת חומרים שונים אל תוך סדקים או חורים שנוצרו וקיימים במבנה. תיקון או החלפת ברזלים חלודים, הקשחה של קירות ופירי מעליות, איטום מרתפים וגגות וכן הלאה.

הסיבות לשיקום מבנים ישנים

מעבר לממד הבטיחותי שהוא למעשה החשוב ביותר. ישנן סיבות נוספות שמובילות לכך שאנשים רבים מבקשים לחזק את המבנה בו הם מתגוררים.

חיזוק של מבנה ושיקום שלו מובלים גם להשבחת הנכס. לשיפור המראה החיצוני שלו וגם לשיפור איכות החיים.

לרוב כוללים תהליכים אלו הרחבה של הדירות, הוספת מעליות. חידוש והחלפת התשתיות ועוד שיפורים המשדרגים את כל המבנה.

חשוב לפנות לצורך כך אל אנשי מקצוע מומחים שידעו לבצע את הפעולות הנכונות לחיזוק המבנה למען השקט הנפשי שלכם ושיפור איכות החיים.

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?
POWER ניסור בטון
על צוות 'POWER ניסור בטון'

חברת POWER מתמחה בכל שירותי הריסת בטון וחיזוק מבנים מבטון. מה הופך אותה לחברה המובילה בתחום? צוותים שעובדים בפריסה ארצית. ביטוח צד ג' עד 2 מיליון שח. עמידה בזמנים וביעדים ושמירה על כללי הבטיחות ועוד המון יתרונות.

לקבלת הצעת מחיר עבור חיזוק מבנים ישנים

חייגו עכשיו 077-804-8773 או לחצו על הכפתור, ומלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מאמרים בקטגוריית חיזוק מבנים
תקן 413
תקן 413: כל מה שצריך לדעת
מתי לחדש בטון
מתי חייבים לחתוך ולחדש קיר בטון? המדריך המלא
הקשר בין ניסור בטון לתמא 38
למה צריך ניסור בטון לפרויקט תמ"א 38
כך תדעו אם הבניין שלכם מוכן למקרה של רעידת אדמה
כך תדעו אם הבניין שלכם מוכן למקרה של רעידת אדמה
הריסת מבנים
רעידות, והדרך להתמודד איתם
הצעת מחיר לניסור בטון
לקבל הצעת מחיר ישירות לנייד

השאירו פרטים ונשלח לכם הצעת מחיר משתלמת במיוחד, בתוך זמן קצר.