ביצוע עבודות חיזוק תקרות
כאשר רוצים להוסיף קומות במבנה קיים או לשנות את הסכימה הסטטית של המבנה. כך גם במקרים אשר בהם ישנה עליה בעומס השימושי של המבנה, מעבר לתכנון הראשוני, או אז יש צורך לחזק את התקרה.
חיזוק התקרה באופן רגיל עשוי להיות כרוך בעבודות מורכבות הכוללות: פירוק התשתיות וביצוע עבודות מתמשכות המובילות גם להרבה לכלוך, לרעש שלא לדבר על העלויות הכבדות.
במקרים רבים התיקון אף יעבה את התקרה וכך ירד מנפח החלל.
כאן כדאי להכיר את השיטות החדשניות בתחום הזה של חיזוק מבנים באופן כללי וחיזוק תקרות באופן פרטי.
איך לבצע חיזוק תקרות בפועל
חיזוק תקרות ע"י יריעות סיבי פחמן
זוהי למעשה אחת האפשרויות לביצוע החיזוק הנדרש. המדובר הוא ביריעות שעשויות מסיבי פחמן. העבודה איתן משלימה חוסרים בברזל ובכך היא מחזקת את המבנה. אם זה כאשר בונים קומות נוספות במבנה או במקרים אשר בהם משתנה ייעוד המבנה. והוא אמור לשאת בעומסים כבדים יותר משהיה בתחילה.
גם כאשר מתגלים כשלים שונים במבנה אפשר יהיה לעשות זאת בעזרת סיבי הפחמן. אלו מאפשרים את התיקון המהיר והיעיל.
תיקון באופן הזה אף שומר על נפח התקרה כאשר אין כל צורך לעבות אותו לצורך התיקון.
שומרים על מראה המבנה
החיזוק והתיקון הנעשה בעזרת סיבי הפחמן מאפשר למעשה להוביל לחיזוק המבנה גם בלי שיהיה צורך לשנות את סכימת המבנה. הדבר נחוץ בהרבה מאוד מקרים ובייחוד כאשר מדובר במבנים שהם בעלי ערך היסטורי. כך אפשר למעשה לשדרג במידה רבה את עמידותו של המבנה בלי שהדבר ישפיע כלל על הנראות, הן הפנימית והן החיצונית של המבנה.
יחד עם זאת חשוב לציין כי עבודה כזו מחייבת דיוק ומקצועיות. אם זה לא ייעשה כך, התוצאה לא תהיה מושלמת כפי שאנחנו רוצים שהיא תהיה.
חיזוק תקרות ע"י הזרקות אפוקסי
במקרים רבים בהם נדרשים חיזוק ושיקום של מבנים. אפשר לעשות זאת באמצעות חומרים שונים המוזרקים במקומות הדורשים חיזוק.
השימוש בהזרקות הינו יעיל במיוחד כשמדובר בשיקום סדקים שנוצרו בבטון. בעקבות ליקויים בעבודות או בתכנון הבנייה. בעקבות תזוזת מבנים, בשל עומסים על תקרות או בעקבות נזקים שנוצרו לאחר רעידות אדמה.
במקרים אלו יהיה צורך לחשוף את הסדק לכל אורכו תוך קילוף הטיח ושיוף פני הסדק משני צדדיו. יהיה גם צורך לקדוח בקצות הסדק בכדי להחדיר את פיות ההזרקה במקום.
האפוקסי שיוזרק למקום יתייבש ויתקשה ואחר כך אפשר היה להוציא את פיות ההזרקה.
החומר יאחה לגמרי את הסדק והקיר או התקרה ישובו להיות חזקים ממש כבתחילה ולעיתים אף יותר.
העבודה עם האפוקסי דורשת גם כן מקצועיות ומומחיות על מנת שהתוצאה אכן תהיה מושלמת.
תמ"א 38 לחיזוק כללי של המבנה
בשנים האחרונות שמענו כולנו על הפרויקטים חיזוק מבנים תמ"א 38. הפרויקטים הללו נועדו על מנת לחזק באופן כללי. את המבנים שאינם חזקים או עמידים דיים להתמודד במקרים של רעידות אדמה ושאר אסונות טבע.
במסגרת התוכניות הללו עוברים המבנים שיפוצים נרחבים ושיקום של כל התשתיות הדורשות חיזוק. התוצאה היא מבנה שנעשה עמיד בפני רעידות אדמה. מבנה שמסוגל לשאת את העומסים הצפויים לו. כולל הוספה של קומות נוספות למבנה כמו גם שיפור החזית של המבנה על כל מה שכלול בכך.
במסגרת פרויקטים אלו, נבנים על פי רוב קומות נוספות למבנה ומתווסף חדר ממ"ד. הוספת הקומות דורש כאמור חיזוק של התקרות וחדרי הממ"ד. משדרגים באופן אוטומטי את חוזקו של המבנה. שנעשה הודות לחדרי הממ"ד, לחזק, עמיד ויציב הרבה יותר.
בתהליך חיזוק תקרה נצטרך לפעמים לחתוך את התקרה, במקרה הזה עבורו לעמוד ניסור תקרת בטון.